گیت های فروشگاهی
گیت فروشگاهی : گیت فروشگاهی در واقع نقش محافظان فروشگاه راه ایفا میکنند. امروزه فروشگاهها بسیار بزرگ شده اند و نظارت بر روی کالا ها و رسیدگی به نیاز مشتری کار دشواری شده است. نحوه خرید کردن از فروشگاه ها دیگر مانند سالیان دور نیست و مشتریان میخواهند در فروشگاه قدم بزنند و خودشان محصول را انتخاب کنند بدون اینکه کسی اطرافشان باشد و از خریدشان لذت ببرند. با بزرگ تر شدن فروشگاه ها نقش دزدگیر فروشگاهی و گیت های فروشگاهی پررنگ تر میشود.
امروزه دوربین های مدار بسته و گیت فروشگاهی برای حفاظت از اجناس نقش مهمی را ایفا میکنند و بدون شک از هزینه های نیروی انسانی و همچنین مشکلاتی که یک فرد میتواند در طول روز داشته باشد را کاسته است.
اما اگر بخواهیم دوربین را با گیت فروشگاهی مقایسه نماییم، میتوان به این نکته اشاره کرد که برای بررسی و دیدن فیلم های دوربین باید وقت صرف نمایید ولی در هنگام وقوع سرقت دزدگیر فروشگاهی آلارم میدهد و فروشندگان را در همان لحظه مطلع میگرداند.
گیت فروشگاهی چیست؟
گیت فروشگاهی(EAS) یا دزدگیر فروشگاهی یا همان ناظر الکترونیکی کالا که مخفف عبارت لاتین electronic article surveillance است، به سیستم امنیتی حفاظت از کالاها در فروشگاه ها گفته می شود.
گیت فروشگاهی اصولا شامل یک یا چند آنتن است که در خروجی فروشگاه ها و محل تردد مشتریان نصب میگردد و دارای یکسری تگ و لیبل میباشد که بر روی کالا ها مانند لباس،کیف،کفش و محصولات مواد غذایی نصب میگردد که در صورت حروج کالا باید لیبل ها خنثی و تگ توسط دستگاه تگ بازکن جدا گردد،در غیر این صورت اگر محصول از جلوی انتن گیت یا دزدگیر فروشگاهی رد شود شروع به زدن آلارم و متوجه کردن فروشنده مینماید.
گیت فروشگاهی، دزدگیر لباس، دزدگیر پوشاک، گیت ضد سرقت، دزدگیر کیف و کفش، دزدگیر اجناس،دزدگیر لباس،دزدگیر فروشگاهی،گیت پوشاک و … نام های رایج این سیستم حفاظتی است.
انواع گیت فروشگاهی
گیت فروشگاهی در سه نوع طراحی شده اند:
- گیت فروشگاهی RF
- گیت فروشگاهی AM
- گیت فروشگاهی EM
که در ادامه درباره ویژگی ها، معایب و مزایای هر کدام توضیحاتی را خواهیم داد.
گیت فروشگاهی RF
این نوع گیت های فروشگاهی و یا همان دزدگیر های فروشگاهی در محدوده فرکانس رادیویی کار میکنند که معمولا در رنج 8.2 مگاهرتز رایجترند.
گیت فروشگاهی RF که با فرکانس 8.2 کار میکند از رایج ترین گیت های مو جود در بازار میباشد.
گیت دزدگیر راکو ساخت شرکت راکو از کشور آلمان میباشد. که این دزدگیر در فرکانس RF و قرکانس آن 8.2 مگاهرتز است. این دزدگیر یکی از بهترین دزدگیر های موجود در بازار میباشد که به دلیل اینکه از تکنولوژی DSP بهره میبرد ، نسبت به نویز محیط حساس نمی باشد و میتوان حساسیتش را به نویز تغییر داد.
گیت دزدگیر راکو جز بهترین گیت های فروشگاهی میباشد.
دزدگیر های فروشگاهی چینی که معمولا آنتن آنها در داخل کشور ساخته میشود اما برد الکتریکی ساخت کشور چین است نیز اکثرا در فرکانس RF کار میکنند.
از نظر شکل ظاهری دزدگیر فروشگاهی RF انواع و تنوع و رنگبندی مختلفی دارند. که با توجه به دکور فروشگاه و مغازه میتوان آن را انتخاب نمود. برخی از دزدگیر پوشاک و لباس از جنس ABS میباشند و برخی از آنها از شیشه ای میباشند که به همراه لامپ های LED بسیار کاربر پسند هستند.
گیت فروشگاهی RF دارای معایب و مزایایی می باشند.
معایب:
از معایب این نوع گیت ها باید ذکر کرد که امکان تداخل با سیستم های هم جوار را دارد. به عنوان مثال،اگر فروشگاهی مجاور فروشگاه شما با گیت های فروشگاهی RF با رنج فرکانسی 8.2 مگاهرتز کار کند ممکن است با گیت RF شما تداخل پیدا کرده و بوق ممتد داشته باشد،به همین دلیل است که باید فواصل بین گیت ها 6 الی 10 متر بین دو گیت فروشگاهی RF وجود داشته باشد.
مزایا:
از مزایای این نوع گیت ها باید به قیمت مناسب آن اشاره نمود که مشتریان خود را راضی نگه داشته است. از دیگر مزایای این نوع گیت های RF می توان از لیبل های قابل انعطاف آنها نام برد که به راحتی می تواند در فروشگاه ها و سوپر مارکت ها،کتابفروشی ها،لوازم آرایشی و … روی اقلام استفاده گردد.
گیت فروشگاهی AM
این نوع گیت های فروشگاهی در فرکانس مشخص 58 کیلوهرتز کار می کنند که به طور معمول دارای 2 آنتن ،گیرنده و فرستنده می باشد که با عبور لیبل و یا تگ از بین آنتن ها و اختلال در ارسال و دریافت فرکانس شروع به کشیدن آژیر و اعلان می نماید.
این نوع گیت دارای دقت بالاتری نسبت به گیت فروشگاهی RF هستند و امکان اتصال لیبل و تگ بر روی فلزات و لوازم الکترونیکی مانند موبایل را داردکه البته بسته به نوع و مقدار آلیاژ فلز به کار رفته در کالا باید مورد آزمایش قرار گیرد. محدوده بیشتری را نسبت به گیت فروشگاهی RF جواب می دهد و برای مغازه ها و فروشگاه هایی که درب ورودی و خروجی بزرگتری دارند مناسب تر است و مسلما نسبت به گیت RF قیمت بالاتری دارد و گرانتر می باشد.
این نوع گیت فروشگاهی نیز مانند گیت RF دارای مزایا و معایبی می باشد.
معایب:
از جمله معایب آن می توان از قیمت بالای آنها نسبت به گیت RF نام برد
مزایا:
از مزایای آنها،به دلیل مکانیسم عملکردشان تا شعاع بیشتری را پوشش می دهند و برای فروشگاه های بزرگ که درب ورودی و خروجی بزرگتری دارند مناسب تر است.
گیت فروشگاهی EM
این نوع گیت فروشگاهی کم استقبال ترین نوع گیت موجود در بازار می باشد،ابعاد بزرگ و محدوده پوشش کم آنها باعث نارضایتی مشتریان شده است.
معمولا مابین فرکانس 1 هرتز تا 1000 هرتز کار میکنند و محدوده پوشش آنها نهایتا تا 80 سانتی متر قدرت دارد.
وجه تمایز این نوع گیت فروشگاهی ، فعال کردن و غیر فعال کردن لیبل های آنها است که این قابلیت در دو مدل قبل یعنی گیت RF و AM وجود ندارد. به عنوان مثال در گیت فروشگاهی RF و یا AM برای خروج کالایی که روی آن لیبل دارد باید اول لیبل آنها غیر فعال گردد تا بتوان آن را از فروشگاه،و از بین دو گیت عبور داد. عملا دیگر آن لیبل که غیر فعال گردیده است قابل استفاده مجدد نیست،اما در گیت EM این قابلیت وجود دارد که لیبل های غیر فعال شده آنها را مجددا فعال نمود.
در مکانهایی مانند کتابخانه که اقلام به صورت امانت داده می شود مناسب هستند. این نوع گیت فروشگاهی نیز مانند دو گیتRF و AM دارای معایب و مزایا می باشد.
معایب:
از معایب آن هم می توان از قیمت بسیار بالا و بزرگ بودن گیت و همچنین محدوده پوشش کم آن نام برد که در بین مشتریان خود جایگاه آنچنانی ندارد. ( گیت های فروشگاهی )
مزایا:
از مزایای انها می توان از قابل انعطاف بودن لیبل های آنها نام برد که به راحتی و بر روی هر جسمی ، با هر ابعاد نصب می گردد و قابلیت بارها فعال و غیر فعال کردن را دارد.
حال میتوان به راحتی متوجه شد که چرا گیت فروشگاهی RF جایگاه مناسبی در بازار برای خود دارد و مشتران خود را چگونه و به چه دلیل راضی نگه داشته است.
باید این مطلب را متذکر شد که امنیت هیچ گاه صد در صد نیست ، اما این جمله باعث نمی شود که ما در محل کار و یا مکان کسب و کار خور مسائل امنیتی را نادیده بگیریم.